Attack on lamppu

blogi420

Voin kertoa, että oli ärsyttävää yrittää niitä atomeiksi levinneitä lasinsiruja siivota, kun imurikaan ei niitä saanut kunnolla imaistua sisuksiinsa. Puhumattakaan, että petivaatteet oli täynnä noita pienen pieniä siruja.

 

 

6 vastausta artikkeliin ”Attack on lamppu

  1. No hyi perkele. Olisin saanut itse paskahalvauksen mokoman aikana ja onneksi ei sentään päälle lentänyt siruja. Muistuu mieleen, kun juuri olin muuttanut tähän uuteen kämppään, niin oltiin laittamassa sellaista lasikuvun omaavaa lamppua kiinni.

    Mies sai sen kattoon kiinni ja oli juuri laittamassa johtoja, kun se koukku lähtikin irti (huonosti kiinnitettyjä, kiitos remonttireiskat) ja tipahti maahan lamppu mukanaan, räjähtäen siihen pillun päreiksi. Kaverikin istui juuri lattialla, onneksi ei ollut edes puolta metriäkään eteenpäin, muuten olis tipahtanut se sen päälle. Säikähdys oli jokaisella aikamoinen ja siivoamiseen meni hetki, kun siruja löyty ympäri olohuonetta.

    • @Moira; Mä sain joo kans aikamoisen paskahalvauksen. Ja kyllä niitä mokomia pikkusiruja lensi hupparin huppuun (ja tänään löysin taas uuden sirun tietokonepöydän alta, kun härveltelin hdmi-kaapelia koneen taakse kiinni). Ärsyttävintä oli, kunnei niitä ihan pienimpiä, atomeiksi pirstoutuneita siruja saanut edes imurin kanssa kunnolla. Ja siivoamiseen meni mukavasti aikaa. Piti Rokkakin komentaa pois, kun se tietty tuli ihmettelemään pamahdusta ja tassuttelemaan makuuhuoneeseen.

  2. Minä en muista sellaista tapausta, että lamppu olisi pamahtanut sirpaleiksi, mutta 3 kertaa on käynyt niin, että kun meillä on tietokonepöydällä tämän tyylinen lamppu: http://jaukia.kapsi.fi/kuutio/kuvia/luxo-lamp.jpg niin siitä lammpusta on kuulunut kovaääninen pamaus ja valo on sammunut ja sitten hehkulamppu on löytynyt lattialta. Ihan kokonaisena, kaikki osat paikoillaan. En tiedä, että miten se oikein tapahtuu, kun siinä on kuitenkin ne kierteet.

    Toivottavasti sait siivottua kaikki sirut pois (ja toivottavasti niitä ei päätynyt kenenkään jalkapohjiin tai tassuihin).

    • @Stalkkeri; Huh, johan on hämmentävä tapa sun lampulla poksahdella…
      Sain onneksi kyllä siivottua, vaikka kyllä se ärsyttävää touhua olikin. Tosin pari sirua löytynyt tietokonepöydän alta ja pöydältä. Ja mielummin sitä ottaa ne sirpaleet omiin jalkoihinsa, kuin koiran tassuihin.

  3. Joskus varsinkin halvimmat halogenlamput voivat räjähtää tuhannen kappaleiksi. Kaverilla meni muutama vuosi sitten kaksi lamppua yhtaikaa. Sirpaleet levisivät ainoastaan lattialle, mutta niitä ei ollut helppo imuroida pois. Taisi vieläpä saada jonkinlaisen haavan jalkaansa. Huomasi asian vasta sitten, kun näki verijälkiä lattialla. Itellä oli joskus makuuhuoneen kattolampussa energiansäästölamput käytössä, yksi niistä alkoi ensin välkkyä ja sit hetken päästä kuului poks, ja lampusta tuli savut pihalle.

    • @Pege; Mulla ei ole ennen käynyt noin, että lamppu kirjaimellisesti räjähtää tuhannen päreiksi, niin olin ihan järkyttynyt :’D
      Aijai, toi on jo aika paha, että kaksi lamppua päättää tehdä joukkoitsemurhan ja räjähtää samaan aikaan. Ja uskon kyllä totisesti, että oli rasittavaa ja vaikeaa siivota siruja pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *